PKN
Classis Gorinchem
 
Over ons Over ons

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) bestaat uit bijna 1.700 gemeenten. Deze gemeenten zijn te verdelen in: evangelisch-lutherse gemeenten, gereformeerde kerken, hervormde gemeenten en protestantse gemeenten. Een deel van de gemeenten is onderverdeeld in wijkgemeenten (Gorinchem en Leerdam).

De Protestantse Kerk Nederland is onderverdeeld in 75 regio’s. Zo’n regio heet een classis. Het meervoud van classis is ‘classes’. Elke (wijk)gemeente maakt deel uit van een classis. De classicale vergadering bestuurt de classis. Deze vergadering is samengesteld uit kerkenraadsleden van de (wijk)gemeenten in de classis. Elke (wijk)gemeente vaardigt twee leden van de kerkenraad af naar deze vergadering. De gemeenten in een classis helpen elkaar bij zorgen, luisteren naar elkaar en geven samen vorm aan de kerk in hun regio. Een goed contact op de classicale vergadering levert verbondenheid op met gemeenten in de omgeving.

De classis Gorinchem bestaat uit 38 (wijk)gemeenten.

Namens elke classis is één afgevaardigde lid van de generale synode. De generale synode bestuurt de landelijke kerk.

Door te klikken op het uitklapmenu aan de linkerzijde treft u informatie over:
1. Samenstelling breed moderamen
2. Rooster afvaardiging
3. Vergaderschema

terug
 
 
Classis Gorinchem op Twitter

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.